Palvelut

Tervetuloa asioimaan
Kotkan Kauppatorin apteekkiin!

Koneellinen annosjakelu

Annosjakelupalvelun asiakkalle toimitetaan kerralla kahden viikon välein säännöllisesti käytössä olevat lääkkeet kerta-annospusseissa. Jokaista annosteluajankohtaa varten on erillinen annospussi, joten pusseita on myös helppo seurata, että lääkkeet on otettu ajallaan lääkärin annostusohjeen mukaisesti. Koneellinen annosjakelu on hygieenistä ja virheettömämpää kuin käsin tehtävä jakelu dosetteihin. Koska annosjaeltavat lääkkeet toimitetaan 2 viikon erissä, ei lääkehoidossa mahdollisesti tapahtuvien muutosten yhteydessä asiakkaalle jää suuria määriä ylimääräisiä lääkkeitä. Tämä vähentää lääkehävikkiä ja kustannuksia.
Palvelu on asiakkaalle maksullinen, Kela korvaa osan annosjakelupalkkiosta yli 75-vuotiaille asiakkaille tiettyjen edellytysten täyttyessä. Tule keskustelemaan palvelusta Kauppatorin apteekkiin tai lue lisää palvelusta: https://www.anja.fi/


Lääkeneuvonta

Annamme lääkeneuvontaa asiakaspalvelun yhteydessä sekä vastaamme mielellämme lääkkeiden käyttöön ja mm. tilaamiseen liittyviin kysymyksiin myös puhelimitse. Lääkeneuvontaa antaa aina lääkealan ammattilainen eli farmaseutti tai proviisori.
Voit ottaa meihin yhteyttä:
– Puhelimitse: 05 210 8300
– Yhteydenottolomakkeella: Ota yhteyttä


Laiva-apteekin tarkastus

Kauppatorin apteekin apteekkari Kirsi Puhakainen tekee laiva-apteekkien tarkastuksia sekä pienille kotimaan liikenteessä oleville aluksille (alusluokka D), että isoille kansainvälisillä vesillä liikennöiville aluksille. Tarvittaessa myös perustamme laiva-apteekin. Lisäksi meiltä saa laiva-apteekin täydennyksiä tarkastusten välissä.

Alukset luokitellaan neljään alusluokkaan, joista alusluokan A, B ja C alusten laiva-apteekit on tarkistettava vuoden välein ja D-luokan alusten laiva-apteekki on tarkistettava 3 vuoden välein.

Laiva-apteekin tarkastuksen voi tilata puhelimitse 05 2108 300 tai sähköpostitse kauppatorinapteekki.kotka@apteekit.net


Lääkejätteiden vastaanotto

Apteekkimme vastaanottaa lääkejätettä kotitalouksilta maksutta. Lääkejätettä ovat kaikki käyttämättä jääneet ja vanhentuneet lääkkeet. Myös lääkelaastarit, niin käytetyt kuin käyttämättömät ovat lääkejätettä, sillä lääkelaastariin jää käytön jälkeen aina lääkeainetta jäljelle. Lääkejätettä ovat myös lääkkeet, joiden käytön viranomainen, lääkkeen valmistaja, myyntiluvan tai rekisteröinnin haltija on kieltänyt. Lääkejäte on aina vaarallista jätettä, joka pitää palauttaa apteekin kautta hävitettäväksi. Lääkejätettä ei saa koskaan hävittää talousjätteen seassa.

- Lääkekaapin sisältö kannattaa tarkistaa säännöllisesti ja palauttaa kaikki vanhentuneet tai käyttämättä jääneet lääkkeet apteekkiin.
- Lääkejätteet voi palauttaa apteekkiin alkuperäispakkauksissaan.
- Nestemäistä lääkettä sisältävät pakkaukset tulee olla hyvin suljettu, jotta ne eivät vuoda.
- Jodipitoiset lääkkeet (esim. Jodix ja Betadine) ja elohopeakuumemittarit tulee palauttaa apteekkiin muusta lääkejätteestä erillään.
- Sytostaattia sisältävät lääkejätteet (esim. syövän hoidossa käytettävät lääkkeet ja esimerkiksi metotreksaattia sisältävät valmisteet) tulee mielellään palauttaa erillisessä muovipussissa alkuperäispakkauksissaan.
- Reseptilääkepakkausten annosohjeita ei tarvitse poistaa,
- Pahvipakkaukset voi halutessaan lajitella pahvinkeräykseen.
- Ei-lääkejätteet kuten ravintolisät voi hävittää sekajätteen mukana tai palauttaa apteekkiin.Tule käymään

Kirkkokatu 10
48100 Kotka
Sijainti kartalla>

Olemme avoinna

Ma-pe: 8.30-18
La-su: 10-18
Juhlapyhinä 10-18
Pääsiäisenä apteekki palvelee:
Pitkäperjaintai 7.4. 10-18
Pääsiäislauantai 8.4. 10-18
1. Pääsiäispäivä 9.4. 10-18
2. Pääsiäispävä 10.4. 10-18

Ota yhteyttä

info@kauppatorinapteekki.com
05 210 8300