Palvelut

Tervetuloa asioimaan
Kotkan Kauppatorin apteekkiin!

Koneellinen annosjakelu

Annosjakelupalvelussa asiakas saa kerralla kahden viikon välein säännöllisesti käyttämänsä lääkkeet annospusseissa. Konejakelu on hygieenisempää ja virheettömämpää kuin käsin jakelu dosetteihin. Koska lääkkeet hankitaan kahden viikon erissä, lääkehoidon muuttuessa asiakkaalle ei jää suuria määriä ylimääräisiä lääkkeitä. Asiakas maksaa vain käyttämistään lääkkeistä, mikä vähentää kustannuksia ja lääkehävikkiä. Palvelu on asiakkaalle maksullinen. Kela korvaa osan maksusta yli 75-vuotiaille asiakkaille tiettyjen edellytysten täyttyessä. Lue lisää palvelusta: https://www.anja.fi/


Lääkeneuvonta

Vastaamme mielellään tuotteisiimme sekä niiden tilaamiseen liittyviin kysymyksiin. Lääkeneuvonnassa palvelee aina lääkealan ammattilainen eli farmaseutti tai proviisori.
Voit ottaa meihin yhteyttä:
– Puhelimitse: 05 210 8300
– Yhteydenottolomakkeella: Ota yhteyttä


Laiva-apteekin tarkastus

Kauppatorin apteekin proviisori suorittaa laiva-apteekkien tarkastuksia sekä pienille kotimaan liikenteessä oleville aluksille (alusluokka D), että isoille kansainvälisillä vesillä liikennöiville aluksille. Tarvittaessa myös perustamme laiva-apteekin. Lisäksi meiltä saa täydennyksiä tarkastusten välissä.

Alukset luokitellaan neljään alusluokkaan, joista alusluokan A, B ja C alusten laiva-apteekit on tarkistettava vuoden välein ja D-luokan alusten laiva-apteekki on tarkistettava 3 vuoden välein.

Laiva-apteekin tarkastuksen voi tilata puhelimitse 05 2108 300 tai sähköpostitse kauppatorinapteekki.kotka@apteekit.net


Lääkejätteiden vastaanotto

Apteekkimme vastaanottaa lääkejätettä kotitalouksilta maksutta. Lääkejätettä ovat kaikki käyttämättä jääneet, vanhentuneet tai sellaiset lääkkeet, joiden käytön viranomainen, lääkkeen valmistaja, myyntiluvan tai rekisteröinnin haltija on kieltänyt. Lääkejäte on aina vaarallista jätettä, joka pitää palauttaa apteekin kautta hävitettäväksi. Lääkejätettä ei saa koskaan hävittää talousjätteen seassa.

- Lääkekaapin sisältö kannattaa tarkistaa säännöllisesti ja palauttaa vanhentuneet tai käyttämättä jääneet lääkkeet apteekkiin.
- Kaikki vanhat tai käyttämättä jääneet lääkkeet voi palauttaa apteekkiin alkuperäispakkauksissaan. Nestemäistä lääkettä sisältävät pakkaukset tulee olla hyvin suljettu, jotta ne eivät vuoda.
- Jodipitoiset lääkkeet (esim. Jodix ja Betadine) ja elohopeakuumemittarit tulee palauttaa apteekkiin muusta lääkejätteestä erillään.
- Sytostaattia sisältävät lääkejätteet (esim. syövän hoidossa käytettävät lääkkeet ja esimerkiksi metotreksaattia sisältävät valmisteet) tulee mielellään palauttaa erillisessä muovipussissa alkuperäispakkauksissaan.
- Reseptilääkepakkauksista ohjeliput kannattaa tietosuojan takia poistaa.
- Ei-lääkejätteet kuten ravintolisät voi hävittää sekajätteen mukana tai palauttaa apteekkiinTule käymään

Kirkkokatu 10
48100 Kotka
Sijainti kartalla>

Olemme avoinna

Ma-pe: 8.30-18
La-su: 10-18
loppiainen 6.1. 10-18
Juhlapyhinä: 10-18
(Juhannus- ja Jouluaattona: 10-15)

Ota yhteyttä

info@kauppatorinapteekki.com
05 210 8300